Το επάγγελμα του σχεδιαστή σίγουρα απαίτει τεχνικές γνώσεις, επαρκή χειρισμό σχεδιαστικών προγραμμάτων αλλά και συνεχή παρακολούθηση των εναλλασσόμενων τάσεων της αγοράς. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα, εξίσου σημαντικό και χρήσιμο, που πολλές φορές περνάει απαρατήρητο.

Η δύναμη της δημιουργικότητας!

Μία έννοια που εμπεριέχει τη φαντασία και την λογική σε μία αλληλένδετη σχέση που παράγει λύσεις. Δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ένας γραφίστας είναι εκ προοιμίου δημιουργικός επειδή επέλεξε να ασχοληθεί με τις εφαρμοσμένες τέχνες. Η δημιουργικότητα διδάσκεται, καλλιεργείται με την εμπειρία και τα ερεθίσματα και αποδίδει καρπούς όταν εξασκείται. Σε αυτό το μάθημα θα εξεταστούν τεχνικές παραγωγής ιδεών και μέθοδοι για να να σκεφτόμαστε δημιουργικά και στη συνέχεια να επικοινωνούμε τις σκέψεις μας με εύληπτο και κατανοητό τρόπο, προς όφελος του εκάστοτε οπτικού μηνύματος.

Το μάθημα συστήνεται στους σπουδαστές μέσω μιας εισαγωγής στη Γραφιστική και θα απαντηθούν τα ερωτήματα "τι είναι γραφιστική" και "ποια είναι η επαγγελματική ζωή του γραφίστα". Στη συνέχεια θα εισαχθούν στις βασικές έννοιες της σύνθεσης, του χρώματος, της τυπογραφίας, τη δημιουργία και επεξεργασία μακέτας και σε ένα κομμάτι των εκτυπώσεων. Παράλληλα με τη θεωρία, θα γίνει και η εκμάθηση του βασικού προγράμματος σχεδίασης Adobe Illustrator.

Σε κάθε μάθημα, οι σπουδαστές θα λαμβάνουν πρώτα την απαραίτητη θεωρία που αφορά την αντίστοιχη θεματική της εβδομάδας και στη συνέχεια θα έχουν την ευκαιρία να την εφαρμόσουν και να την κατανοήσουν μέσα από ασκήσεις προσαρμοσμένες στη θεωρία που διδάχθηκε και στο επίπεδο εξοικείωσής τους στο Adobe Illustrator.

Στο τέλος αυτού του μαθήματος, οι σπουδαστές θα έχουν λάβει όλο το θεωρητικό υπόβαθρο σχετικά με τις βασικές έννοιες της σύνθεσης και του χρώματος, της τυπογραφίας, καθώς και πρακτικές γνώσεις σχετικά με τη μακέτα και την τεχνολογία εκτυπώσεων. Τέλος, ο σπουδαστής θα έχει εξοικειωθεί με το περιβάλλον του Adobe Illustrator, έτσι ώστε η προσαρμογή του στην υπόλοιπη σουίτα της Adobe να είναι πιο έυκολη.